Επέστρεψε μόνος του ο 13χρονος Θανάσης που αναζητούνταν

Επέστρεψε μόνος του στο σπίτι ο 13χρονος Θανάσης που είχε εξαφανιστεί στις 23 Μαρτίου –κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

propoli

Το 13χρονο αγόρι ζούσε στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Περιστέρι από τον Ιούλιο του 2014 όταν απομακρύνθηκε από το ακατάλληλο οικογενειακό του περιβάλλον. Τα ίχνη του χάθηκαν στις 23 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού ο Θανάσης επικοινώνησε με άνθρωπο του Σπιτιού μέσω facebook, την Τετάρτη 18 Ιουλίου, του εκμυστηρεύτηκε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος και δεν βγαίνει καθόλου έξω και εξέφρασε την αγωνία του για το αν μπορεί να επιστρέψει και αν τον αγαπάνε ακόμα.

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου, κατά τις πρωινές ώρες, ο Θανάσης το έσκασε από το μέρος που βρισκόταν κι επέστρεψε στο Σπίτι και στην οικογένεια του Χαμόγελου.

Οι εργαζόμενοι, τα παιδιά, η γειτονιά και οι φίλοι του τον αγκάλιασαν με όλη τους την αγάπη και με δάκρυα χαράς τον υποδέχτηκαν και πάλι στο Σπίτι του.

Η καταγγελία από το Χαμόγελο του παιδιού

Το «Χαμόγελο» πριν από λίγο διάστημα είχε καταγγείλει ότι από πίσω από την εξαφάνιση του υπήρχε οργανωμένη επιχείρηση αρπαγής, ενώ είχε αποσυρθεί το Amber Alert που είχε εκδοθεί.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου τίναζε ακόμα ότι «κάποιες από τις πληροφορίες που προέρχονται από το συγγενικό του περιβάλλον είναι συγκεχυμένες αποπροσανατολίζοντας τις προσπάθειες εντοπισμού του».

«Δυστυχώς, η απουσία σημαντικών πληροφοριών και ταυτόχρονα οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού των ερευνών, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιθανό ο Θανάσης να βρίσκεται στο εξωτερικό», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση

«Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, εγείρει ερωτηματικά για το πόσο εύκολα ένα παιδί μετακινείται μεταξύ κρατών, ενώ έχει δηλωθεί η εξαφάνιση του και γίνονται ενέργειες για την εύρεσή του» ανέφερε.

Loading