INTIME

Επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι από ύποπτο αντικείμενο που πέταξαν άγνωστοι στον προαύλιο χώρο του Ρωσικού Προξενείου.

propoli

Όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για χειροβομβίδα, που οι άγνωστοι πέταξαν κάτω από το θωρακισμένο κουβούκλιο του φρουρού, που όμως εκείνη την ώρα ήταν άδειο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, σημειώθηκε τελικά έκρηξη στο σημείο, γεγονός που δεν είχε επιβεβαιωθεί αρχικά από την αστυνομία.

Οι άνθρωποι της Πρεσβείας άκουσαν την έκρηξη και κοίταξαν τις κάμερες ασφαλείας. Τότε είδαν μια μοτοσυκλέτα με 2 αναβάτες να φεύγει από την περιοχή.

Σημειώνεται πως το φυλάκιο δεν έχει αστυνομικό αλλά εταιρεία security.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ παράλληλα εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες στο ρωσικό προξενείο και την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά και εάν έχει σχέση με την επίθεση αυτή μια μηχανή που βρέθηκε καμένη στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται το ρωσικό προξενείο. Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Μαυροειδάκος: Πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια

Για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια μίλησε πριν από λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, όσον αφορά στην έκρηξη της χειροβομβίδας στο Ρωσικό Προξενείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος, το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει να σχετίζεται με μία καμένη μοτοσικλέτα που βρέθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή των Εξαρχείων, όμως -όπως είπε- δεν είναι σε θέση να κάνει περισσότερες δηλώσεις, διότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Loading