Επίθεση “Ρουβίκωνα” σε κατάστημα πολυεθνικής εταιρίας (vd)

Επίθεση σε κατάστημα γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας με εργαλεία βελτίωσης κατοικίας στη λεωφόρο Κηφισίας, εξαπέλυσαν τα ξημερώματα, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του «Ρουβίκωνα».

propoli

Με βαριοπούλες στα χέρια, έσπασαν τις τζαμαρίες και πέταξαν μπογιά εντός του καταστήματος προτού αποχωρήσουν από το σημείο.

Στη σημερινή τους ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαζί με το βίντεο της ενέργειας, τονίζουν ότι προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, διότι μια πολυεθνική (και το τονίζουμε δεν πρόκειται για κάποιο μαύρο αφεντικό που πετάει με τις κλωτσιές ανασφάλιστο εργαζόμενο) τα Leroy Merlin απέλυσαν εργαζόμενη με το που έμαθαν ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Δεν θα επιμείνουμε να περιγράψουμε τι σημαίνει γι’ αυτή την εργάτρια αυτή η απόλυση. Ούτε καν τι σημαίνει για όλους τους εργαζόμενους μια τέτοια πραγματικότητά. Ο καθένας και η καθεμιά που ζει από τον ιδρώτα του, καταλαβαίνει».

Ενώ στο βίντεο αναφέρουν: «Το ερώτημα παραμένει. Τι κοστίζει περισσότερο; Η συμμετοχή, ο χρόνος, ο κόπος και το ρίσκο σε έναν νέο συνδικαλισμό ή η ελπίδα πως δεν θα αρρωστήσεις ποτέ και έτσι θα συνεχίσεις να παίρνεις τα 400 ευρώ το μήνα φιλανθρωπία για 12ωρα δουλειάς μέχρι τα βαθιά γεράματα».

Δείτε το βίντεο:

Loading