INTIME

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου σε Οικολογικό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος πραγματοποίησε χθες (Τρίτη 5 Ιουνίου 2018) το πρωί επίσκεψη στο Οικολογικό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Ξεκίνημα» στο Κορωπί, συνοδεία του διευθυντή του Κέντρου Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Σεβαστιανού Ανδρεάδη.

propoli

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ξεναγήθηκε από τα παιδιά στα αμπέλια και τους λαχανόκηπους του παιδικού σταθμού, ενώ παρακολούθησε και μια σύντομη θεατρική παράσταση.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την ευκαιρία που του δόθηκε να επισκεφθεί αυτόν το χώρο, συνεχάρη τους υπευθύνους για τη διοργάνωση. Ακολούθως, αναφέρθηκε σε αντίστοιχες δράσεις της Αρχιεπισκοπής, όπως οι κατασκηνώσεις στον Αυλώνα, οι δραστηριότητες του Κέντρου Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής, όπως επίσης και οι δράσεις των εθελοντών. Στο σημείο αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την αξία του εθελοντισμού, με ιδιαίτερη αναφορά στις εθελόντριες που στηρίζουν το σημαντικό έργο των συσσιτίων.

Επί της υποδοχής του ήταν ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού και τα παιδιά, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου πύραρχος Βασίλειος Κοκμοτός, στο πρόσωπο του οποίου ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε τη συμβολή της Πυροσβεστικής στην προστασία του Περιβάλλοντος. Αξιοσημείωτη είναι η πρωτοβουλία εκπαιδευτικών και γονέων του Οικολογικού Κέντρου Προσχολικής Αγωγής να περισυλλέξουν διάφορα προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία προσέφεραν στη Φιλανθρωπική Εταιρεία της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» για να δοθούν σε όσους έχουν ανάγκη.

Αργότερα, το μεσημέρι, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγου «Αφήστε με να ζήσω» επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το έργο και τις δράσεις τους και να εκφράσουν την επιθυμία να υπάρξει συνεργασία με την Εκκλησία, ώστε να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των εκτρώσεων. Σκοπός του Συλλόγου είναι η προώθηση του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψή της, η προάσπιση των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού και παράλληλα η αποτροπή των εκτρώσεων μέσω της σωστής ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading