Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο Παναγιώτης Τσάκος

Το SOS για τον κίνδυνο αφελληνισμού της ναυτιλίας μας και την ανάγκη πανεθνικής σταυροφορίας για τη διάσωσή της τόνισε χθες το βράδυ από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ιδρυτής και πρόεδρος της  «Tsakos Group», ο οποίος αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Ιδρύματος.

propoli

Ο Χιώτης στην καταγωγή 83χρονος καπετάνιος, με ιδιαίτερη συγκίνηση περιεβλήθη τα διάσημα του Τμήματος και δέχθηκε δώρα και επαίνους από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Στυλιανό Κατρανίδη, τον Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, καθηγητή Ηλία Κουσκουβέλη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, καθηγητή Δημήτριο Σκιαδά.

Ο ίδιος ανταπέδωσε δωρίζοντας πιστό αντίγραφο ενός δεξαμενόπλοιου του Ομίλου του, υπό κλίμακα, τύπου Suezmax 158.000 τόνων, μήκους 274 μέτρων με το όνομα ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π., στην μνήμη του Δημήτρη Πούλου, ναυπηγού, μηχανολόγου, γενικού διευθυντού της εταιρείας, συνεργάτη του κ. Τσάκου επί τρεις δεκαετίες. Τα αποκαλυπτήρια του πλοίου που σκεπαζόταν από την ελληνική σημαία και τη σημαία του Πανεπιστημίου έγιναν ταυτόχρονα από τον κ. Τσάκο και το Πρύτανη, καθηγητή Στυλιανό Κατρανίδη.

Loading