Ευρωπαϊκός Δικηγορικός Σύλλογος: Παρατηρητές στην Αδριανούπολη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης κατά την 129η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου(CCBE).

propoli

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνεδρίαση, μετά την απάντηση των Τούρκων δικηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ή εάν δεν υπάρξει απάντηση σε εύλογο διάστημα ολίγων ημερών, ο Ευρωπαϊκός Δικηγορικός Σύλλογος θα αποστείλει αντιπροσωπεία στην Αδριανούπολη, με συμμετοχή και Ελλήνων δικηγόρων, προκειμένου να ζητήσει την εφαρμογή του κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η συμμετοχή των Ελλήνων δικηγόρων

Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Δ. Βερβεσό, συμμετέχει στην 129η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου (CCBE) που πραγματοποιείται στην Πράγα. Ανάμεσα στα θέματα που συζητούνται και αφορούν άμεσα τους Έλληνες δικηγόρους είναι ο ΦΠΑ και η πρόταση τροποποίησης της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, η Νομική Βοήθεια (Legal Aid) κτλ.

Ειδική μνεία γίνεται στη συνεδρίαση του CCBE για τους δύο Έλληνες στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εδώ και τρεις, περίπου, μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης, στην Τουρκία. Το ζήτημα τέθηκε, άλλωστε, εδώ και καιρό στο CCBE από την ελληνική αντιπροσωπεία και ύστερα από τις παρεμβάσεις της, ο CCBE έστειλε επιστολή στους δύο Τούρκους δικηγόρους των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (Hakan Yalçıntuğ και Sinem Şandır),απευθύνοντάς τους συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως: ποια είναι η νομική κατάσταση των δύο Ελλήνων, γιατί δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αν ισχύουν όσα έχουν καταγγελθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία στο CCBE για τα νομικά ζητήματα της υπόθεσής τους και τις συνθήκες κράτησής τους κτλ.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία, εκτός του Δ. Βερβεσού, μετέχουν τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ,Π. Περάκης, Ν. Κουτκιάς και Στ. Αναλυτής, οι δικηγόροι Αθηνών, Π. Αλεξανδρής και Σωτ. Φέλιος, ο πρόεδρος του ΔΣ Πειραιά, Γ. Σταματογιάννης και ο β΄ Αντιπρόεδρος του ΔΣ Θεσσαλονίκης, Γ. Κουτσός.

Loading