Ζητούν συνάντηση με Τσίπρα οι δήμαρχοι πέντε νησιών

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη σημασία που έχει για τα νησιά η αποφυγή μίας νέας αύξησης του ΦΠΑ, ζήτησαν οι δήμαρχοι πέντε νησιών του Αιγαίου.

propoli

Αυτοί είναι οι δήμαρχοι Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Μανώλης Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Κω Γιώργος Κυρίτσης και Λέρου Μιχάλης Κόλιας.

Στην επιστολή των δημάρχων υποστηρίζεται ότι «η επικείμενη αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, έρχεται να προστεθεί στο τέλος διανυκτέρευσης και στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα νησιά μας και συνιστά μια ανελαστική και οριζόντια επιβάρυνση για επιχειρήσεις και οικογένειες, στην οποία είναι αδύνατον να ανταποκριθούν. Μια αιφνίδια αύξηση του κόστους ζωής κατά τουλάχιστον 10% με τους πιο μέτριους υπολογισμούς για όλους ανεξαιρέτως τους ακρίτες του βορειοανατολικού Αιγαίου, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, σπουδαστές, είναι όχι απλώς δυσβάσταχτη αλλά κυριολεκτικά αφόρητη και θα έχει τραγικές συνέπειες στην κοινωνική συνοχή και την επιχειρηματικότητα των νησιών μας».

Loading