Η απάντηση του αρχηγείου της ΕΛ. ΑΣ. στον Κ. Μητσοτάκη

Με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο ΑΤ Ακροπόλεως, αναφορικά με την καθαριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών, το αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ. απάντησε με την έκδοση ανακοίνωσης.

propoli

«Σε ορισμένες αστυνομικές υπηρεσίες ξεκίνησε από σήμερα (4/3) η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας από το προσωπικό που προσελήφθη στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε μέσω ΑΣΕΠ, ενώ για τις υπόλοιπες υπηρεσίες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ολοκληρωθεί η πρόσληψη του προσωπικού, που θα απασχοληθεί στον τομέα αυτό.

Επίσης στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ορισμένες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στον συγκεκριμένο τομέα, οφείλονται στο γεγονός ότι τροποποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην ιδιότητα του «τρίτεκνου γονέα» και του «τέκνου τρίτεκνης οικογένειας» που αποτελούν βασικά κριτήρια επιλογής των υποψηφίων.

«Σε κάθε περίπτωση το θέμα της καθαριότητας των αστυνομικών υπηρεσιών συνιστά μία από τις βασικές προτεραιότητες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Loading