ΙΝΤΙΜΕ

Θεσσαλονίκη: «Προσβλητικός βανδαλισμός στην ιστορία της πόλης»

Έντονος είναι ο προβληματισμός των αρχών από την βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη για τρίτη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, από νεοναζί και ακροδεξιά στοιχεία.

propoli

Σήμερα, συνεργείο καθαρισμού του δήμου έσπευσε στο σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο, στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης.

«Κάθε φορά τα ίδια» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εμφανώς απορημένος από κάτοικο της περιοχής που πέρασε από το σημείο, ενώ ο δικηγόρος Χρήστος Καπετανίδης τόνισε ότι πρόκειται για «βαρβαρότητα» και «βεβήλωση της ιστορίας της πόλης». «Το μέλλον έχει τις ρίζες του στη γνώση της ιστορίας, ιδίως δε για την Θεσσαλονίκη με το πλούσιο πολυπολιτισμικό παρελθόν της» πρόσθεσε.

“Προσβάλλει τη Θεσσαλονίκη”

«Τέτοιου είδους άνανδρες πράξεις, δημιουργούν προβληματισμό και ίσως προκαλούν και διστακτικότητα σε αποφάσεις επισκεπτών που έχουν τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη των προορισμών τους θέλοντας να αγγίξουν ένα κομμάτι της ιστορίας της» τόνισε ο Άκης Γεωργιάδης, ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου στην περιοχή, ενώ η 24χρονη Ιωάννα Καλαϊτζή τόνισε ότι «μια τέτοια ενέργεια προσβάλλει την ίδια τη Θεσσαλονίκη. Μόνο αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί».

Loading