Ισόβια στον πατέρα που δολοφόνησε τη 18χρονη κόρη του

Ισόβια κάθειρξη και 10 χρόνια για τον πατέρα που δολοφόνησε την ίδια του την κόρη, τη 18χρονη Ειρήνη, μέσα στο σπίτι τους στην Πετρούπολη, στις 30 Αυγούστου του ’17.

propoli

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 56χρονο κατηγορούμενο και τον κήρυξε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό.

«Ευχαριστούμε για την ψυχή του παιδιού», φώναξαν οι συγγενείς της Ειρήνης μόλις εκδόθηκε η πρωτόδικη ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο δράστης, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, μαχαίρωσε, στραγγάλισε, αποπειράθηκε να προκαλέσει ασφυξία στο άτυχο κορίτσι, ενώ στη συνέχεια έβαλε τέσσερις εστίες φωτιάς με μαγειρικό λάδι στο σπίτι. Η 18χρονη άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

“Ψυχρό δολοφόνο” χαρακτήρισε τον πατέρα ο εισαγγελέας

Την καταδίκη του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία την οποία τέλεσε με πλήρη καταλογισμό είχε εισηγηθεί και ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε χαρακτηρίσει το δράστη «ψυχρό δολοφόνο, αποφασισμένο να σκοτώσει την κόρη του».

«Ο κατηγορούμενος επέδειξε απόλυτη, άκαμπτη αποφασιστικότητα να σκοτώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά και απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα.

Loading