Ι. Πλακιωτάκης: Προσέλκυση πλοίων στην ελληνική σημαία, ανάπτυξη των λιμανιών και του yachting

Πλακιωτάκης: Προσέλκυση πλοίων στην ελληνική. Επίτιμο μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς αναγορεύτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, μ…. Πλακιωτάκης: Προσέλκυση πλοίων στην ελληνική. Επίτιμο μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς αναγορεύτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, μ…. ροη

Επίτιμο μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς αναγορεύτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου.

Ο υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή να είμαι επίτιμο μέλος του Επιμελητηρίου, ένα γνώριμο περιβάλλον για εμένα.

Γνωρίζουμε τα θέματα, συνεπώς δεν θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής. Θα χρειαστώ όμως την εποικοδομητική σας στήριξη. Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του Πειραιά και των όμορων δήμων».

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέλυσε τις προτεραιότητες του υπουργείου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις.

«Θέλουμε να δείξουμε στους επενδυτές ότι η χώρα μας διαθέτει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η ναυτιλία δεν είναι απλά η ατμομηχανή της οικονομίας, αποτελεί το μεγαλύτερο στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας.

Στις προτεραιότητές μας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η προσέλκυση πλοίων με ελληνική σημαία, η ανάπτυξη των λιμανιών και του yachting.

Επίσης έχουμε φιλόδοξα σχέδια για την ναυτική εκπαίδευση. Να επενδύσουμε στον κλάδο της κρουαζιέρας και στις μαρίνες αλλά και στους παραναυτιλιακούς κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούνται πολλές και αξιόλογες επιχειρήσεις. Τώρα είναι ώρα για πολλή δουλειά και πράξεις».

Τόνισε επίσης ότι ο σημαντικότερος βραχίονας της ναυτιλίας είναι το λιμενικό σώμα.

«Είμαι έτοιμος να αναλάβω πρωτοβουλίες για να επιλύσουμε τα ζητήματα που υπάρχουν στον Πειραιά. Θα επιδιώξουμε να εφαρμόσουμε μια νησιωτική πολιτική προς όφελος όλων των νησιωτών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης, μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας, που διαχρονικά υπάρχουν ανάμεσα στην επιμελητηριακή κοινότητα του Πειραιά και στο υπουργείο.

Τόνισε ότι ο κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης στάθηκε αρωγός στο έργο του Ε.Β.Ε.Π. στο παρελθόν ενώ από την θέση του υπουργού έχει ανοίξει έναν μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με το Επιμελητήριο.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Επίτιμο μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς αναγορεύτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου.

Ο υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή να είμαι επίτιμο μέλος του Επιμελητηρίου, ένα γνώριμο περιβάλλον για εμένα. Γνωρίζουμε τα θέματα, συνεπώς δεν θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής. Θα χρειαστώ όμως την εποικοδομητική σας στήριξη. Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του Πειραιά και των όμορων δήμων».

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέλυσε τις προτεραιότητες του υπουργείου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις. «Θέλουμε να δείξουμε στους επενδυτές ότι η χώρα μας διαθέτει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η ναυτιλία δεν είναι απλά η ατμομηχανή της οικονομίας, αποτελεί το μεγαλύτερο στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας. Στις προτεραιότητές μας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η προσέλκυση πλοίων με ελληνική σημαία, η ανάπτυξη των λιμανιών και του yachting. Επίσης έχουμε φιλόδοξα σχέδια για την ναυτική εκπαίδευση. Να επενδύσουμε στον κλάδο της κρουαζιέρας και στις μαρίνες αλλά και στους παραναυτιλιακούς κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούνται πολλές και αξιόλογες επιχειρήσεις. Τώρα είναι ώρα για πολλή δουλειά και πράξεις». Τόνισε επίσης ότι ο σημαντικότερος βραχίονας της ναυτιλίας είναι το λιμενικό σώμα. «Είμαι έτοιμος να αναλάβω πρωτοβουλίες για να επιλύσουμε τα ζητήματα που υπάρχουν στον Πειραιά. Θα επιδιώξουμε να εφαρμόσουμε μια νησιωτική πολιτική προς όφελος όλων των νησιωτών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης, μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας, που διαχρονικά υπάρχουν ανάμεσα στην επιμελητηριακή κοινότητα του Πειραιά και στο υπουργείο, τονίζοντας ότι ο κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης στάθηκε αρωγός στο έργο του Ε.Β.Ε.Π. στο παρελθόν ενώ από την θέση του υπουργού έχει ανοίξει έναν μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με το Επιμελητήριο.

Loading