Κάθειρξη 25 ετών για τους ληστές που βασάνισαν ηλικιωμένη

Σε κάθειρξη 25 ετών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας οι πέντε από τους επτά κατηγορούμενους για κλοπές και ληστείες, που ως μέλη σπείρας είχαν βασανίσει ηλικιωμένη καίγοντάς την με το σίδερο για να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα χρήματα.

propoli

Στους άλλους δύο κατηγορουμένους, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων, καθώς κρίθηκαν ένοχοι μόνο για το αδίκημα της συμμορίας.

Απ’ την πλευρά του, ο εισαγγελέας της έδρας αναφέρθηκε στην αγόρευσή του στην ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξαν μέλη της σπείρας σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ενδιαφέρει ποιος σήκωσε το σίδερο και χτύπησε την ηλικιωμένη, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη, γιατί έβλεπαν τα βασανιστήρια και δεν έκαναν τίποτα».

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων για χορήγηση ελαφρυντικών και δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους για αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους μέχρι το εφετείο.

Υπενθυμίζεται, ότι στην κατάθεσή της η ηλικιωμένη που πέρασε τα πάνδεινα στα χέρια τους είχε αναφέρει ότι τρία άτομα τη χτυπούσαν και της έκαιγαν με σίδερο τα χέρια και τα πόδια, όταν αρνήθηκε να τους αποκαλύψει πού έχει τα χρήματά της.

Loading