«Κανείς εργαζόμενος του Νοσοκομείου Κιλκίς δεν έχει νοσήσει από ιλαρά»

Κανένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο του Κιλκίς δεν έχει νοσήσει από ιλαρά από την εμφάνιση της επιδημίας στην Ευρώπη μέχρι σήμερα και αυτήν τη στιγμή δε νοσηλεύεται κανείς από ιλαρά, επισημαίνει ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Ρεβενάκης.

propoli

«Κάποια κρούσματα που εμφανίστηκαν τον περασμένο μήνα αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς. Το ίδιο θα γίνει –αχρείαστο να είναι– και στο μέλλον. Γι’ αυτό, άλλωστε, υπάρχουν τα Νοσοκομεία» τονίζει ο κ. Ρεβενάκης σε ανοιχτή του επιστολή προς το βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά. Ο κ. Γεωργαντάς, με τους βουλευτές της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου και Ιάσωνα Φωτήλα, κατέθεσαν 31/5 στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με τίτλο «Καλπάζει η ιλαρά! Τι γίνεται στο Νοσοκομείο του Κιλκίς;». Στην ερώτηση ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι 200 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της χώρας νόσησαν από ιλαρά, ότι τα νοσοκομεία δε διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων, ούτε και εμβόλια, και ότι την περασμένη εβδομάδα έχουν καταγραφεί 44 νέα κρούσματα ιλαράς σε όλη τη χώρα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι μέσα σ’ ένα δεκαήμερο νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Κιλκίς εννιά παιδάκια Ρομά με επιπλοκές της ιλαράς.

«Κανένας εργαζόμενος του Νοσοκομείου μας δεν έχει νοσήσει από ιλαρά από την εμφάνιση (πέρυσι) της επιδημίας στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. Αυτήν τη στιγμή δε νοσηλεύουμε κρούσμα ιλαράς, ούτε παιδάκι ούτε ενήλικο, ούτε Ρομά, ούτε Μπαλαμό. Κάποια κρούσματα που εμφανίστηκαν τον περασμένο μήνα αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς. Το ίδιο θα γίνει –αχρείαστο να είναι– και στο μέλλον. Γι’ αυτό, άλλωστε, υπάρχουν τα Νοσοκομεία. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, το σημερινό ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι εκείνο της εξεταστικής επιτροπής, έχει δώσει από το περασμένο φθινόπωρο σαφέστατες οδηγίες, για τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας. Ο υπεύθυνος εργαζόμενος οφείλει να είναι εμβολιασμένος. Δε χρειάζεται έλεγχος αντισωμάτων ούτε αντιδραστήρια για να εμβολιαστεί κάποιος. Το δε εμβόλιο παρέχεται δωρεάν από οποιοδήποτε Φαρμακείο, ύστερα από Δωρεάν συνταγογράφηση» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Ρεβενάκης.

Παράλληλα, τονίζει ότι πουθενά στην επιστολή ανησυχίας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου (αρ. πρωτ. 19/17-05-2018) δεν αναφέρεται ούτε αριθμός, ούτε ηλικίες νοσηλευομένων, ούτε φυλετικά χαρακτηριστικά, ή άλλα προσωπικά δεδομένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading