INTIME (φωτ. αρχείου)

Κερατέα: Φυλάκιση σε κτηνοτρόφο για κακοποίηση των ζώων του

Έξι μήνες φυλακή σε κτηνοτρόφο από την περιοχή της Κερατέας για την κακοποίηση των ζώων του. Είχε τα πρόβατά του μέσα στη λάσπη, χωρίς φαγητό και χωρίς προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

propoli

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας επέβαλλε σε ανάλγητο κτηνοτρόφο από την περιοχή της Κερατέας φυλάκιση έξι μηνών, γιατί είχε τα πρόβατά του και τους σκύλους τους χωρίς κατάλυμα, και τροφή.

Η κατάσταση που επικρατούσε στη στάνη του, στην Πλάκα Κερατέας, στην περιοχή Λαυρεωτικής, περιγράφηκε στο ακροατήριο από τους μάρτυρες ως «απελπιστική». Πρόβατα μέσα στη λάσπη, χωρίς φαγητό, σκύλοι χωρίς κανένα σκέπαστρο, να βρέχονται και χωρίς φαγητό. Μάλιστα, είχε και ένα πρόβατο σε ημιθανή κατάσταση μέσα στα νερά και τις λάσπες.

Την υπόθεση κατήγγειλαν εθελοντές που ανήκουν στο Φιλοζωικό Σωματείο Λαυρίου (ΣΠΑΛ ΑΝΙΜΑΛ).

Η εικόνα που αντίκρυσαν οι εθελοντές ήταν φρικιαστική. Τα ζώα ήταν απροστάτευτα και μέσα στις λάσπες, χωρίς τροφή, χωρίς βιβλιάρια για τα ζώα εκτροφής και χωρίς καμία τήρηση των προϋποθέσεων υγείας των ίδιων αλλά και προστασίας του καταναλωτή, καθώς το κρέας τους διανέμεται στην αγορά.

Παρόμοια ήταν και η κατάθεση στο δικαστήριο του αστυνομικού που μετέβη στο σημείο. Η αστυνομία Λαυρίου συνέλαβε αμέσως τον κτηνοτρόφο, ο οποίος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο.

Loading