INTIME

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή (28/9) όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής, λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

propoli

Την απόφαση έλαβε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, «λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών».

Στο κλείσιμο των σχολείων συνέτεινε και η αυριανή «ημέρα αθλητισμού» για όλη τη χώρα, όπου με τις παρούσες καιρικές συνθήκες και τις συνεχείς μετακινήσεις των μαθητών σε αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι υπαίθριοι εγκυμονούσαν περαιτέρω κινδύνους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αποτράπηκαν.

Όσον αφορά τη λειτουργία ή μη των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών, αυτή υπάγεται στην αρμοδιότητα της κάθε Δημοτικής Αρχής.

Η ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής για τα σχολεία αναφέρει:

«Λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών, με απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής».

Loading