Μάνδρα: Ξεκινά η κατεδάφιση αυθαιρέτων

Κατεδαφίζονται με μπουλντόζες τα αυθαίρετα που μπορούν να μετατραπούν σε θανάσιμες παγίδες στην Μάνδρα.

propoli

Η απόφαση ήρθε, τη στιγμή που δεκάδες πολεοδομικές παραβάσεις με σπίτια χτισμένα πάνω στα ρέματα, ή μέσα στο δάσος καταγράφονται στη Μάνδρα.

Δέκα μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή, στο ρέμα «Σούρες» υπάρχουν σπίτια και αποθήκες, οι οποίες είναι χτισμένες ακριβώς πάνω στην κοίτη του ρέματος, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και αναμένεται να κατεδαφιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, οι κατεδαφίσεις στην Μάνδρα, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν σταδιακά από τα αυθαίρετα στα ρέματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Και στη Χαλκιδική

Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε και επίσημα από το πρωί της Πέμπτης η κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής στην περιοχή «Γκατζουρέικα», στην παλιά Επαρχιακή Οδό Πολύχρονου – Χανιώτης, στο δήμο Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, οικεία Δημοτική Αρχή και οι λοιπές τοπικές αρχές βρέθηκαν στο σημείο και έπειτα από μία σειρά διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες, τα μηχανήματα προχώρησαν στη διάνοιξη διόδου προς την παραλία κατεδαφίζοντας την περίφραξη και απομακρύνοντας κορμούς και ρίζες δέντρων, καθώς και κλαδιά.

 

Loading