Μάτι: Στρατιωτικοί και λιμενικοί στους 29 υπόπτους

Οχτώ αξιωματικοί του Λιμενικού και του Στρατού έχουν κληθεί για ανωμοτί κατάθεση από τους  εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

propoli

Ανάμεσα στους συνολικά 29 υπόπτους και ο 65χρονος που φέρεται να πυροδότησε την πυρκαγιά, καθώς άρχισε να καίει ξερά χόρτα και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή Νταού Πεντέλης.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά ο 65χρονος, φέρεται να πυροδότησε την πυρκαγιά όταν άρχισε να καίει ξερά χόρτα στην περιοχή και ενδέχεται ή από μια σπίθα ή από σπινθήρες, η φωτιά να μεταδόθηκε γρήγορα στη γύρω περιοχή και να έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν την 23η Ιουλίου.

Ο 65χρονος, όπως και τα υπόλοιπα πρόσωπα που έχουν κληθεί από για ανωμοτί εξηγήσεις, στο πλαίσιο της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας για το Μάτι ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να προετοιμάσει το υπόμνημά του.

Τουλάχιστον 29 οι ύποπτοι για την υπόθεση

Ο συνολικός αριθμός των προσώπων που κλήθηκαν για ανωμοτί κατάθεση στις εισαγγελικές αρχές ανέρχονται σε τουλάχιστον 29. Μεταξύ αυτών είναι και οκτώ αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και του Στρατού, οι οποίοι θα δώσουν εξηγήσεις στην στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Χθες, ήταν το πρώτο ραντεβού με την εισαγγελία, κατά το οποίο οι συνήγοροι των υπόπτων ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματα τους.

Μεταξύ αυτών και οι συνήγοροι του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, προκειμένου να ζητήσουν αντίγραφα της δικογραφίας για την φονική πυρκαγιά, να τα μελετήσουν και να προετοιμάσουν τις θέσεις του εντολέα τους. Ο κ. Ψινάκης μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 7 Νοεμβρίου από τους εισαγγελείς με τον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο, εκ των δικηγόρων του να δηλώσει κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο, πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να διατυπωθεί καμία θέση εκ μέρους του εντολέα του, αν πρώτα δεν μελετηθεί η δικογραφία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς προσήλθε αυτοπροσώπως για την λήψη προθεσμίας.
Κατά την έξοδό του δήλωσε ότι «αισθανόμαστε ότι κάναμε ότι επρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη δικαιοσυνη ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου  υπάρχουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατάλογος των υπόπτων περιλαμβάνει και περίπου 8 άτομα από το λιμενικό και το στρατό που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Loading