Μήνυση κατά Τόσκα υπέβαλε ο δήμαρχος Μυκόνου

Μήνυση κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, αλλά και των υπευθύνων της ΕΛ.ΑΣ, υπέβαλε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, κατηγορώντας τους για ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης στο νησί και για υποστελέχωση του Α.Τ. Μυκόνου σε σχέση με την εγκληματικότητα που μαστίζει το νησί.

propoli

Ο κ. Κουκάς ζητάει από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου «να διερευνήσετε αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων από τον αρμόδιο πρώην αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς επίσης και από άλλα πρόσωπα που θα προκύψουν από την έρευνά σας, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα».

Στη μηνυτήρια αναφορά του μιλά για ελλείψεις του αστυνομικού προσωπικού που δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των υπηρεσιών, αυξάνουν ραγδαία την εγκληματικότητα και μειώνουν σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Υποστηρίζει ότι παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της δημοτικής αρχής της Μυκόνου, ήδη από αρχές Φεβρουαρίου 2018 αλλά και το 2017, για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο νησί τα τελευταία χρόνια, λόγω της σωρείας των αδικημάτων που λαμβάνουν χώρα κατά τους θερινούς μήνες αλλά και για την ανεπάρκεια του υπάρχοντος στη Μύκονο αστυνομικού προσωπικού, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ανταπόκριση προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα απίστευτα αυτά φαινόμενα εγκληματικότητας στο νησί που προσβάλλουν τόσο έννομα αγαθά των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών (όπως επί παραδείγματι αυτά της ιδιοκτησίας, της τιμής, της σωματικής ακεραιότητας), όσο και τη φήμη και εικόνα του νησιού σε διεθνές επίπεδο.

Είχε ενημερώσει τον Νίκο Τόσκα

Για τη δραματική κατάσταση μάλιστα που επικρατεί στο νησί αναφέρει ότι είχε κατ’ επανάληψη ενημερωθεί και ο αρμόδιος πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος, ως πολιτικός προϊστάμενος του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, δεν προέβη σε καμία έγγραφη αλληλογραφία, ούτε έδωσε και κάποια εντολή, ως όφειλε, προκειμένου να στελεχωθεί προσηκόντως το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, με αποτέλεσμα – ενδεχομένως – να στοιχειοθετείται ποινική του ευθύνη λόγω παράβασης (δια παραλείψεως) του καθήκοντός του να επιτηρεί τους υφισταμένους του και να μεριμνά για το συντονισμό και την ομαλή λειτουργία όλων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως μάλιστα επισημαίνει στην αναφορά του, «από το 2013 έχει καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία στο νησί της Μυκόνου, η οποία απαριθμούσε 23 άτομα, δημιουργώντας μεγάλο κενό στην πρόληψη και στην αστυνόμευση κατά την αρμοδιότητά της, ενώ η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης των δημόκοινων χώρων του Δήμου Μυκόνου έχει περιορισμένη εμβέλεια δράσεως».

Επικαλείται δε, επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων με θέμα «Ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Κυκλάδων κατά τη θερινή – τουριστική περίοδο έτους 2018» από την οποία φαίνεται να προκύπτει ότι το ποσοστό έλλειψης προσωπικού για το νησί της Μυκόνου ανέρχεται στο 41%».

Loading