ΙΝΤΙΜΕ

Μαίνονται οι φωτιές σε Κεφαλονιά και Αχαΐα

Μάχη με τις φλόγες και τις φωτιές συνεχίζουν να δίνουν και σήμερα οι πυροσβέστες στην Κεφαλονιά και την Αχαΐα.

propoli

Η κατάσταση στο νησί είναι περισσότερο δύσκολη, μιας και η φωτιά στην περιοχή της Πάστρας παραμένει ανεξέλεγκτη παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι εκτός των 30 ανδρών που επιχειρούν, έχει σπεύσει για βοήθεια ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς βρίσκονται ένα ελικόπτερο Super Puma και δύο αεροσκάφη Καναντέρ για να συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει προληπτικά και στην εκκένωση ενός ξενοδοχείου στην περιοχή του Κατελειού, όπως επίσης εκκενώθηκε και ο οικισμός του Άνω Κατελειού με τους κατοίκους του να κατευθύνονται προς την παραλία.

Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Αχαϊα, με τον πολύ δυνατό αέρα που επικρατεί να προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες.

Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Μόβρης στην Αχαΐα. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο ενώ η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων από Λιμνοχώρι προς Σαγέϊκα καθώς και από Σαγέϊκα προς δάσος Στροφυλιάς.

 

Loading