INTIME

Μητρετώδης – Κούκλατζης: «Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος μας»

Όλα όσα συνέβησαν κατά την σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές, περιέγραψαν στις καταθέσεις τους στο ΓΕΣ, οι δύο στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτριος Κούκλατζης που παρέμειναν κρατούμενοι για αρκετούς μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

propoli

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Real News» από τις καταθέσεις προκύπτει ότι οι δύο στρατιωτικοί ανέφεραν το μοναδικό λάθος που έκαναν, το οποίο και τους οδήγησε σε τουρκικό έδαφος.

Σύμφωνα –πάντα- με το ίδιο δημοσίευμα, ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης, κατέθεσε στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού κατά την ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει την περασμένη Τετάρτη και την αμέσως επόμενη κατέθεσε ο λοχίας Κούκλατζης.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Μητρετώδης στην κατάθεσή του τονίζει ότι μαζί με τον λοχία Κούκλατζη, εντόπισαν ίχνη στο χιόνι. Αποφάσισαν να τα ακολουθήσουν, πιστεύοντας αρχικά ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών. Απορροφημένος όπως ήταν, άκουσε ξαφνικά ένα τουρκικό «ΑΛΤ» και αμέσως είδε δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν.

Αμέσως μετά εξήγησε γιατί δεν οπισθοχώρησαν άμεσα σε ελληνικό έδαφος: «Αποφάσισα να μην οπισθοχωρήσω άμεσα, γιατί δεν γνώριζα αν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει». Και αυτό όπως ανέφερε ο Αγ. Μητρετώδης ήταν το μοναδικό λάθος.

Μια μέρα μετά στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε και η κατάθεση του Δ. Κούκλατζη, ο οποίος επιβεβαίωσε τα γεγονότα.

Μετά τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών έκλεισε και η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας μετά την σύλληψή τους.

Loading