Μπακογιάννης: «Ερωτευμένος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Ερωτευμένος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει ο Κώστας Μπακογιάννης, εξηγώντας ότι πιστεύει στη σημασία και το ρόλο του θεσμου και «σε αυτά που μπορεί να κάνει».

propoli

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας υποστηρίζει στη Real News ότι το πρόβλημα δεν είναι ο νόμος, αλλά «ο τρόπος που θα λαμβάνονται οι αποφάσεις» και η «αναπόφευκτη παραλυσία» της αυτοδιοίκησης που θα προκύψει.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «απαράδεκτό» το γεγονός ότι η συζήτηση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων της.

«Όχι» σε ταυτόχρονες αυτοδιοικητικές και βουλευτικές εκλογές

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο κοινής διεξαγωγής των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει ότι «έχει η ώρα να πάρουμε μια πιο σοβαρή στάση απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση και να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία της», καθώς δεν επιτρέπεται να ταυτίζουμε δύο διαδικασίες «εντελώς διαφορετικές στην ουσία και στο σκοπό τους».

Τι λέει ο Κ. Μπακογιάννης για το δήμο Αθηναίων

Ο ίδιος, εξάλλου, δηλώνει «ερωτευμένος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και πως θα παραμείνει σε αυτήν. Πάντως, αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα για την υποψηφιότητά του στον δήμο Αθηναίων, θεωρώντας «ντροπή τις προεκλογικές δηλώσεις ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές».

«Οι ψηφοφόροι περιμένουν να κάνω τη δουλειά μου και να ολοκληρωθούν τα έργα και οι παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη στην Στερεά Ελλάδα», εξηγεί, ενώ υπογραμμίζει πως η Αθήνα αποτελεί «εθνική υπόθεση που μας αφορά όλους» και πως «μια χώρα που δεν μπορεί να προσέξει την πρωτεύουσά της, δεν μπορεί να βγει πραγματικά από την κρίση».

Η επίθεση λόγω καπετάν «Ερμή»

Όσον αφορά την επίθεση που δέχθηκε κατά την πρόσφατη τοποθέτησή του με αφορμή το θάνατο του καπετάν «Ερμή», του στελέχους της Εθνικής Αντίστασης, ο περιφερειάρχης σημειώνει ότι «μας αδικεί όλους να εγκλωβιζόμαστε σε μια αντιπαράθεση για την ιστορία που έχει γραφτεί. Το θέμα είναι πώς θα γράψουμε τα επόμενα κεφάλαια της ιστορίας με σύνθεση δυνάμεων και όχι με αφορισμούς».

Η Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα

Ερωτηθείς για τη δυνατότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, εάν κερδίσει τις εκλογές, ο κ. Μπακογιάννης απαντά ξεκάθαρα «ναι, μπορεί», γιατί «έκανε τη συνειδητή επιλογή να πει αλήθειες και να είναι μετρημένος σε αυτά που δεσμεύτηκε».

Για την επιλογή του αρχηγού της ΝΔ να μην αξιοποιήσει την Ντόρα Μπακογιάννη σε μια κυβέρνηση της ΝΔ, ο Κώστας Μπακογιάννης απαντά ότι το μήνυμα ήταν «σαφές και κατανοητό από όλους». Σημειώνει, ωστόσο, πως η κ. Μπακογιάννη διαθέτει τεράστια εμπειρία και θα εκλέγεται από εκείνους που αναγνωρίζουν την ανάγκη για τέτοιου μεγέθους πολιτικούς.

Loading