Μπουτάρης: «Έτσι με προπηλάκισαν και με χτύπησαν»

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που προκαλούν αποτροπιασμό τόσο για την βιαιότητα, όσο και την βαναυσότητα των χτυπημάτων που δέχθηκε, περιέγραψε σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο, βάζοντας στο κάδρο και τη συμπεριφορά του πρώην περιφερειάρχη, Π. Ψωμιάδη.

propoli

«Πήγα στη συγκέντρωση της Γενοκτονίας των Ποντίων, όπως όφειλα ως δήμαρχος. Προχώρησα στα λάβαρα, ο κόσμος ήταν ήσυχος. Άκουσα να με βρίζει ο κ. Ψωμιάδης. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι σε δύο – τρία σημεία ακούγονταν συνθήματα σε βάρος μου. Ανησύχησα. Ξεκίνησαν από συγκεκριμένα σημεία τα συνθήματα και συνειδητοποίησα να με πλησιάζουν. Αισθάνθηκα να με πλαισιώνουν άνθρωποι και γυναίκες να φωνάζουν «ηρεμήστε». Με πλησιάζει ένας και μου λέει: «Τι γυρεύεις εσύ εδώ ρε; Ποιος σε κάλεσε;». Ένιωθα να σφίγγει ο κλοιός…το βρίσιμο πήγαινε σύννεφο» τόνισε αρχικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Και πρόσθεσε: «Μετά από αυτό με πήραν οι συνοδοί μου να φύγω από τον χώρο. Έφαγα μερικές κλωτσιές, ανέβηκα στο πεζούλι, άρχισαν να πέφτουν και μπουκάλια». Ο Γιάννης Μπουτάρης αναγνωρίζοντας έναν από τους κατηγορούμενους ηλικίας 20 ετών είπε: «Δέχθηκα κλωτσιά στο στομάχι. Πόνεσα, ήταν δυνατή, πέτυχε και τον συνοδό μου. Μου είπε ένας φίλος μου, ότι εάν με έπιανε κανονικά θα μου έκανε την κοιλιά κομμάτια. Βγήκα από τον κόσμο. Περπατούσα και προσπαθούσα να προστατευτώ. Όταν έπεσα, αισθάνθηκα να με χτυπάνε παντού. Ήταν η μοναδική στιγμή που τρόμαξα».

Επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κλήθηκε να περιγράψει τη συμμετοχής καθενός από τους συλληφθέντες. Για τον 36χρονο ομογενή είπε ότι έβγαλε τη μπλούζα του με πρόθεση να τον χτυπήσει, ενώ για τον τρίτο συλληφθέντα 20 χρονών επίσης τόνισε πως «ήταν παντού. Αισθάνομαι ότι ήταν οι σπρωξιές του που με έπληξαν».

“Σαφέστατα υπήρχε ενορχηστρωτής”

Σ’ ότι αφορά τα αίτια του επεισοδίου, ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε στο δικαστήριο πως υπήρχε ενορχηστρωτής: «Είναι ξεκάθαρο πως υπήρχε. Κάθε τόσο έδινε το σύνθημα. Μετά χτυπούσε παλαμάκια και μαζεύονταν γύρω του. Τρόμαξα, είχα κάνει πρόσφατα στεντ, φοβήθηκα μήπως μείνω στον τόπο. Αισθάνθηκα έντονο πόνο από τις κλωτσιές».

Επίσης σε ερώτηση σχετικά για τα χτυπήματα που δέχθηκε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είπε πως «με χτύπησαν παντού. Στα πόδια, στην πλάτη, στον αυχένα, με μπουκάλια νερό και άλλα αντικείμενα», ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε στο Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύτηκε τόνισε ότι είδε έναν εκ των συλληφθέντων να του «ράβουν οι γιατροί το χέρι και όταν ο ίδιος συνειδητοποίησε την παρουσία μου εκεί, ούτε συγνώμη ζήτησε, ούτε τίποτα. Απλά σηκώθηκε και έφυγε άρον – άρον».

Στο μεταξύ πλήθος κατηγοριών αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες του επεισοδίου. Μερικές από αυτές αφορούν την επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Loading