Νέο «όχι» του δικαστηρίου στους δύο στρατιωτικούς

Για μία ακόμη φορά οι δικαστικές αρχές στην Τουρκία απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών που κρατούνται εδώ και 111 ημέρες από τις αρχές της γειτονικής χώρας στην Αδριανούπολη.

propoli

Σημειώνεται πως το σημερινό αίτημα εξετάστηκε νωρίτερα από ότι προβλέπεται λόγω των τουρκικών εκλογών που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή, ενώ το κατηγορητήριο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Νέο αίτημα σε έναν μήνα

Οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, μπορούν να καταθέσουν νέο αίτημα αποφυλάκισης σε ένα μήνα, παρά το γεγονός ότι τα τρία προηγούμενα απορρίφθηκαν με την αιτιολογία ότι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, καθώς και για το γεγονός ότι δεν έχουν εξεταστεί λεπτομερώς τα «ψηφιακά στοιχεία» που κατασχέθηκαν μετά τη σύλληψή τους.

Παρόλα αυτά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος έχει επισημάνει ότι η διαδικασία τοποθέτησης των δύο στρατιωτικών στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να διαθέτουν πλέον μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Loading