Το Νοέμβριο ενώπιον του εισαγγελέα Δούρου και Ψινάκης

Το Νοέμβριο θα εμφανιστούν τελικά ενώπιον του εισαγγελέα για να δώσουν τις εξηγήσεις τους ως ύποπτοι για τα ποινικώς κολάσιμα εγκλήματα του κρατικού μηχανισμού που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι η Ρένα Δούρου, ο Ηλίας Ψινάκης και οι υπόλοιποι 19 εμπλεκόμενοι.

propoli

Ζήτησαν σήμερα -οι περισσότεροι μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους- και έλαβαν προθεσμίες για να προετοιμάσουν υπομνήματά τους (έγγραφες εξηγήσεις) για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που εμφανίστηκαν αυτοπροσώπως ενώπιον του εισαγγελέα.

Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες στις οποίες θα παράσχουν τις εξηγήσεις τους:

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έλαβε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου μέσω συνηγόρου.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, έλαβε προθεσμία για τις 7 Νοεμβρίου.

Ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, δήλωσε: «Θα λάβουμε τη δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και θα την αξιολογήσουμε. Καμία θέση δεν διατυπώνεται, αν δεν μελετηθεί πρώτα το υλικό της δικογραφίας».

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε ο δήμαρχος Πικερμίου-Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε:

«Αισθανόμαστε ότι κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη Δικαιοσύνη, ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

Loading