φωτ. αρχείου

Νύχτα τρόμου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη – «Βροχή» μολότοφ

Νύχτα επεισοδίων τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη αυτή που μας πέρασε, με «βροχή» από μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και «απάντηση» των τελευταίων με χημικά.

propoli

Η αρχή έγινε στην Αθήνα, όπου ομάδα περίπου 15 ατόμων, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έκανε καταδρομική επίθεση με τρεις βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές σε περιπολικό, πριν τραπούν σε φυγή. Οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα και προχώρησαν σε δέκα προσαγωγές.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Μεγαλύτερης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο αργότερα στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στις 2:38 ομάδα νεαρών βγήκε από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κινήθηκε προς την Αγίου Δημητρίου, πριν επιτεθεί στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το τουρκικό προξενείο.

Πέταξαν περισσότερες από 100 βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους.

Τα επεισόδια διήρκεσαν για περίπου μία ώρα, ενώ είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα.

Στο σημείο, μάλιστα, κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να σβήσει μικρές εστίες πυρκαγιάς.

Η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές. Οι δύο εξ αυτών μετατράπηκαν σε συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών.

Δείτε videos από τη “βροχή” των μολότοφ στη Θεσσαλονίκη:

Loading