INTIME

Ξανά στο Συμβούλιο Εφετών ο Αν. Γεωργίου

Για τρίτη φορά στο Συμβούλιο  Εφετών η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, που αντιμετωπίζει το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

propoli

Η  κατηγορία αφορά στη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε Μνημόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει εννέα μήνες νωρίτερα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Αναίρεσε, δηλαδή, το προηγούμενο απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με αποτέλεσμα η δικογραφία να κριθεί εκ νέου από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, υπό νέα σύνθεση.

Εκκρεμεί κι άλλη υπόθεση

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου εκκρεμεί ακόμη μία υπόθεση που αφορά στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και σχετίζεται σχετική με παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα).

Σ΄αυτην την δικογραφία ο κ. Γεωργίου κατηγορείται ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ.

Η  αντεισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου, που εισηγήθηκε σχετικά είχε προτείνει την «αθώωσή» του, πρότεινε  δηλαδή, να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει ο ίδιος κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών – πρωτοδίκως είχε απαλλαγεί.

Loading