Ξεκινά την Τρίτη (5/6) το δημοψήφισμα των δικηγόρων της Αθήνας

Ξεκινά την Τρίτη, 5 Ιουνίου, το δημοψήφισμα που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, σχετικά με την εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για την ίδρυση δύο νέων Πρωτοδικείων στο Νομό Αττικής.

propoli

Οι δικηγόροι της Αθήνας καλούνται, είτε με ψηφοφορία σε κάλπη, είτε με ηλεκτρονική ψηφοφορία (κάτι που γίνεται για πρώτη φόρα στην ιστορία του ΔΣΑ),να εκφράσουν την γνώμη τους για το αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, για τη δημιουργία των δυο νέων Πρωτοδικείων στην Αθήνα.

Το ΔΣ του ΔΣΑ ομόφωνα έχει ταχθεί κατά της σχετικής υπουργικής εξαγγελίας.

Πώς διεξάγεται το δημοψήφισμα των δικηγόρων

Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί με κάλπες που θα στηθούν στα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60), στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και στο Εφετείο Αθηνών κατά τις 5, 6, 7, 8 και 11/6/2018.

Για πρώτη φορά οι δικηγόροι θα μπορούν να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά από τους υπολογιστές τους ή από smart-phone ή από τους υπολογιστές κοινής χρήσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στο Εφετείο Αθηνών και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνεται όλο το 24ωρο από 5/6/2018 έως και 10/6/2018 και την τελευταία ημέρα (11/6/2018) θα κλείσει με το πέρας της ψηφοφορίας στις 20.00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Δικηγόροι που είναι μέλη του ΔΣΑ, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο μέχρι και την 31/05/2018, ανεξαρτήτως αν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση ή είναι σε αναστολή.

Λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα σημεία όπου θα εγκατασταθούν οι κάλπες, άλλακαι για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στο site του Συλλόγου (www.dsa.gr).

Loading