Ομόφωνα αθώοι οι τρεις της ΣΤΑΣΥ

Αθώοι και μάλιστα ομόφωνα κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, ο πρώην επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ (ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ) και νυν γενικός διευθυντής της ΝΔ, Νικ. Παπαθανάσης καθώς και ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣY, Γ. Θωμόπουλος από το πλημμεληματικό αδίκημα που τους είχε αποδοθεί σχετικά με ευθύνη σε καταγγελόμενη υπόθεση υπεξαίρεσης 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

propoli

Οι δύο επικεφαλής κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος με βάση συμπεράσματα πορίσματος της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου σύμφωνα με το οποίο από τα τέλη του 2014 έως τα τέλη του 2015 έδρασε κύκλωμα στο Μετρό που υπεξαίρεσε 1,2 εκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας απολύτως την  εισαγγελική εισήγηση, έκρινε ομόφωνα πως δεν υφίσταται ζημία του οργανισμού, καθώς και ότι οι επικεφαλής του δεν έκαναν, όπως τους είχε αποδοθεί τα «στραβά μάτια ή προσπάθησαν –με εσωτερικό έλεγχο μετέπειτα –να συγκαλύψουν την υπόθεση».

Μαζί τους στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί άλλα εννιά άτομα για άλλα αδικήματα, (υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου (αφορά στην καταστροφή εσωτερικών εγγράφων της εταιρείας) και ψευδή βεβαίωση).

Το δικαστήριο, ελλείψει στοιχείων αθώωσε και τους εννιά κατηγορούμενους από το αδίκημα της υπεξαίρεσης ενώ καταδίκασε κατά πλειοψηφία τρεις από αυτούς σε ποινές κάθειρξης από 6 έως 6,5 χρόνια με αναστολή για τα άλλα αδικήματα.

Loading