Ο μάρτυρας στην υπόθεση Novartis που διώκεται για δωροδοκία

Ήταν ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία “Γιάννης Αναστασίου”.  Ο λόγος για τον τέως πλέον προστατευόμενο μάρτυρα στην υπόθεση Novartis, που είναι πλέον ο ίδιος κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για παθητική δωροδοκία που αφορά στα δικά του “έργα και ημέρες” σε σχέση με το πολυδιαφημιζόμενο σκάνδαλο.

propoli

Ο εν λόγω ήταν μάλιστα ο πρώτος µάρτυρας που είχε εμφανιστεί ενώπιον των εισαγγελέων Εγκληµάτων Διαφθοράς, ζητώντας να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση της Novartis.

Εξετάστηκε δύο φορές, στις 3 και στις 26 Ιανουαρίου του περασµένου έτους, µε την κωδική ονοµασία Γιάννης Αναστασίου.

Σε αυτές τις καταθέσεις , «κάρφωσε» πρώην υπουργούς και μίλησε δίνοντας και αριθµού για τη φαρµακευτική δαπάνη, τους τζίρους της φαρµακοβιοµηχανίας Novartis και τις αθέµιτες, σύµφωνα µε τον ίδιο, πρακτικές που χρησιµοποιούσε.

Στοιχεία και για δική του εμπλοκή στην υπόθεση

Στην πορεία όμως της έρευνας προέκυψαν σοβαρά στοιχεία και για δική του εμπλοκή. Αµέσως μάλιστα μετά τις γιορτές, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα προχωρούσαν στην ανάκληση της ιδιότητας του «Γιάννη Αναστασίου», καθώς η ποινική του εµπλοκή δεν µπορούσε να τον κρατάει περισσότερο σε ασυλία.

Οµως, το ταξίδι του στο εξωτερικό µαζί µε όλα τα µέλη της οικογένειάς του, καθώς και η πληροφορία από τις αστυνοµικές Αρχές ότι θα µετακόµιζε και όλη του την οικοσκευή σήµαναν τον συναγερµό που οδήγησε στην σύλληψη του.

Τα σύνορα έκλεισαν με εισαγγελική διάταξη ενόσω ο «Γιάννης Αναστασίου» βρισκόταν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ μέσα σε λίγες ώρες  φαίνεται να ανακλήθηκε η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.
Σχεδόν ταυτόχρονα ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία υπό τις περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και στη θέση του «Γιάννη Αναστασίου» στη δικογραφία προστέθηκε το κανονικό όνομα του πρώην συμβούλου υπό την ιδιότητα του κατηγορουμένου με το φάκελο να έχει ήδη διαβιβαστεί στον ανακριτή Διαφθοράς.

Loading