INTIME

Ο «Ραφαήλ» φεύγει αλλά η «Σοφία» έρχεται

Η έλευση της «Σοφίας» από αύριο πρόκειται να επιδεινώσει περισσότερο το σκηνικό του καιρού, που για σήμερα περιλαμβάνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και καταιγίδες.

propoli

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός πρόκειται να παρουσιάσει όμως, από αύριο προβλέπεται «πολικό εξπρές» στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από τις πρώτες κιόλας ώρες της Πέμπτης ο  καιρός θα είναι καθαρά χειμωνιάτικος για τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα εισέλθουν στη χώρα μας από το βορρά αλλά και χιονοπτώσεις θα σαρώσουν ακόμη και πεδινά τμήματα από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας μέχρι και τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Από την Πέμπτη κιόλας οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πολύ πυκνές κυρίως σε περιοχές της βορειοανατολικής Στερεάς, της βόρειας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης.

Χιόνια ακόμη και στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου

Μετά την Πέμπτη φαίνεται ότι και πολλά από τα νησιά του Ιονίου αλλά και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου θα δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Στη Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χιονίσει από την Πέμπτη και έπειτα.

Μπορεί από την Πέμπτη και έπειτα να μας επισκεφτεί το δριμύ ψύχος με τις πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, όμως φαίνεται ότι θα μας «ταλαιπωρήσει» -ενδεικτικά πάντα- μέχρι και περίπου τις 9-10 Ιανουαρίου.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τετάρτη εδώ

Loading