Παρέμβαση εισαγγελέα για δύο καρκινοπαθείς κρατούμενους στον Κορυδαλλο

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου με αφορμή δημοσίευμα (zougla.gr)  σύμφωνα με το οποίο δύο καρκινοπαθείς κρατούμενοι με ραγδαία επιδείνωση της υγείας τους εξακολουθούσαν να κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς να τυγχάνουν της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας.

propoli

Η κ. Δημητρίου ζήτησε τους φακέλους των δύο κρατουμένων από τον διευθυντή του νοσοκομείου των φυλακών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υποβλήθηκαν σε θεραπευτική αγωγή και αν μεταφέρθηκαν για νοσηλεία. Στην παραγγελία της η κ. Δημητρίου ζητά να επισυναφθούν οι αιτήσεις τους για υφ’ όρον απόλυση οι οποίες είχαν απορριφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες τόσο του εισαγγελέα όσο και του συμβουλίου της φυλακής που απέρριψαν το αίτημα για υφ’ όρον απόλυση του ενός εκ των δύο που είναι υπερήλικας πάνω από ενενήντα ετών και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς του.

Μετά βέβαια τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, ο 91χρονος κρατούμενος, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά. Ο δεύτερος κρατούμενος, που έπασχε από καρκίνο στον πνεύμονα, όπως αποκάλυψε το zougla.gr, δυστυχώς πέθανε αβοήθητος μέσα στη φυλακή, λίγες ημέρες μετά το βίντεο στο οποίο φαίνεται να απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

Loading