INTIME

Κορυφώνονται εκδηλώσεις και μέτρα ασφαλείας

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης από τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

propoli

Από το πρωί μάλιστα, το κέντρο της Αθήνας θυμίζει φρούριο απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα, ενώ έντονες είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και το κλείσιμο κεντρικών δρόμων που θα γίνονται τμηματικά μέχρι την έναρξη της πορείας.

Να σημειωθεί ότι το μεγάλο σχέδιο με κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2018» περιλαμβάνει ακόμη και εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς υπάρχει πάντα ο φόβος κάποιου «χτυπήματος», αλλά και η χρησιμοποίηση των drones που θα χτενίζουν από αέρος το κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην αστυνομία υπάρχει ανησυχία για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, ίσως την πιο επικίνδυνη των τελευταίων χρόνων καθώς το κλίμα έχει φορτιστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Απροσπέλαστο το κέντρο

Στο μεταξύ από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο καθώς δρόμοι αναμένεται να κλείσουν, δρομολόγια λεωφορείων να αλλάξουν, ενώ θα απαγορεύεται και η στάθμευση σε συγκεκριμένα σημεία.

Λόγω της 45ης επετείου, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως και την Πλατεία Κάνιγγος. Από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου και συγκεκριμένα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, την Πατησίων, τη Σταδίου την Β. Σοφίας καθώς και τις παράλληλες οδούς και λεωφόρους.

Επίσης οι σταθμοί του μετρό θα μείνουν προσωρινά κλειστοί για την ασφαλή μετακίνηση του κοινού, ενώ υπάρχει έκκληση από την πλευρά της Τροχαίας προς τους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν κοντά στα σημεία από όπου θα περάσει η πορεία μέχρι και την πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Αστακός» με 5.000 αστυνομικούς

Μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξουν θερμά επεισόδια στα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν συμπεριλαμβάνονται όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, με το δόγμα της περιορισμένης χρήσης χημικών και της διακριτικής επιτήρησης.

Στο πλαίσιο αυτό στο σχέδιο θα πάρουν μέρος 5.000 αστυνομικοί στο σύνολό τους δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και «Ζ», άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και της Τροχαίας, ενώ κατά τόπους θα υπάρχουν και πυροσβέστες.

Loading