Πρωινή ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τον “Ζορμπά”

Συναγερμός έχει σημάνει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με το Γενικό Γραμματέα Γιάννη Ταφύλλη, να παραδίδει νωρίς σήμερα το πρωί ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

propoli

Η ενημέρωση έγινε στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.

Μετά την έκδοση Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, συγκλήθηκε χθες το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Όλγας Γεροβασίλη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛΑΣ, η Πυροσβεστική και το Λιμενικό, καθώς επίσης οργανισμοί του Δημοσίου και φορείς που έχουν ρόλο στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών.

Με βάση το τελευταίο δελτίο της ΕΜΥ, μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν οι περιοχές του Νοτίου Ιονίου, η Πελοπόννησος, η Ανατολική Στερεά, η Αττική και η Εύβοια και από το απόγευμα οι Σποράδες και η Ανατολική Θεσσαλία. Θα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι τοπικά μπορεί να φθάνουν τα 10 μποφόρ. Στη θάλασσα Κυθήρων και στο Νότιο Ιόνιο αναμένεται ύψος κύματος 7-8 μέτρων.

Οι περιοχές αυτές βρίσκονται ήδη σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

Για περισσότερα πατήστε εδώ

Loading