ΙΝΤΙΜΕ

Σήμερα οι απολογίες Λυκουρέζου και Παναγόπουλου

Για σήμερα έχει οριστεί η απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και του Θεόδωρου Παναγόπουλου, των δύο γνωστών δικηγόρων που συνελήφθησαν και κρατούνται για δύο κακουργήματα τα οποία – κατά την κατηγορία- συνδέονται με την δράση της αποκαλούμενης  “μαφίας του Κορυδαλλού”.

propoli

Η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του δικηγορικού κόσμου αλλά και των θεσμικών τους οργάνων.

Υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δύο πρόσωπα που δεν ήταν ύποπτοι φυγής καθως έχουν καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια.

Οι ίδιοι αρνούνται ότι έχουν διαπράξει όσα τους αποδίδονται. Οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να απολογηθούν είναι τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης.

Τους αποδίδεται ότι είχαν απαιτήσει να λάβουν από  τον έγκλειστο Αριστείδη Φλώρο της Energa το ποςόν των δύο εκατομμυρίων ευρώ ώστε να μην παρασταθεί σε βάρος του στη δίκη στην οποία κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας το θύμα της υπόθεσης, και πελάτης τους, δικηγόρος ,Γιώργος Αντωνόπουλος.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος προφυλακίστηκε πρόσφατα για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση.

Απολογητικό υπόμνημα θα καταθέσει ο Αλ. Λυκουρέζος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος θα καταθέσει απολογητικό υπόμνημα 40 σελίδων στον ανακριτή, με το οποίο θα αντικρούσει τις κατηγορίες, ενώ θα βάλλει και κατά του εντάλματος σύλληψης του, ισχυριζόμενος ότι, δεν συνέτρεχαν οι όροι και οι προϋποθέσεις σύλληψης του.

Στην ίδια υπερασπιστική γραμμή αναμένεται να κινηθεί και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος.
Ακόμα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναμενεται να υποβάλλει αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας.

Αφορμή για την υποβολή της αγωγής είναι οι δηλώσεις της κ.Παπακώςτα ότι, «ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα, είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου».

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγορου του,  Θρ.Κονταξή  θα προχωρήσει σε αγωγή εναντίον της για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας με βάση τις διατάξεις του νόμου, που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, όπως και η ίδια η εναγόμενη υφυπουργός για δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων.

Loading