Σπάρτη: 54χρονος είχε στην κατοχή του 10 αρχαία αντικείμενα

Οι αστυνομικές αρχές της Λακωνίας, συνέλαβαν έναν 54χρονο άνδρα στην Σπάρτη, ο οποίος φέρεται να είχε στην κατοχή του συνολικά 10 αρχαία αντικείμενα.

propoli

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία σχετικά με το περιστατικό, έπειτα από την έρευνα των αρχών που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 54χρονου, βρέθηκαν τρία γυναικεία ειδώλια, ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, δύο αγγεία ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, δύο πήλινα μυροδοχεία ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, δύο πήλινα λυχνάρια, εκ των οποίων το ένα με ανάγλυφη παράσταση του Ηρακλή, ένα πήλινο σφαιρικό αντικείμενο ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, καθώς και μία εκκλησιαστική εικόνα.

Παράλληλα η ανακοίνωση τονίζει ότι τόσο ορισμένα αρχαία αντικείμενα, όσο και η εκκλησιαστική εικόνα, κρίθηκαν από αρχαιολόγο ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ο συλληφθείς με την κατηγορία της παραβίασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Loading