Στο «μικροσκόπιο» ειδικού ανακριτή η δράση της μαφίας του Κορυδαλλού

Σε εφέτη ειδικό ανακριτή η διερεύνηση της μεγάλης δικογραφίας για τη δράση της μαφίας του Κορυδαλλού που κρύβεται πίσω από τη διάπραξη δολοφονιών αλλά και πολλών ακόμα σοβαρών εγκλημάτων.

propoli

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, αναμένεται να υποβάλλει αίτημα για σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να οριστεί για την υπόθεση εφέτης ειδικός – ανακριτής.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η κ. Δημητρίου θα ζητήσει τον ορισμό του ειδικού εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, λόγω των ευρημάτων της έρευνας που δείχνουν, διασύνδεση των εμπλεκομένων στη μαφία του Κορυδαλλού και με τρομοκρατικές δράσεις.

Οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης είναι:

-Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου

-Η δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

-Η δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού που φέρονταν ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

-Ο θάνατος Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός επίσης μέσα στις φυλακές (ερευνάται η αιτία θανάτου λόγω δηλητηρίασης)

-Η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων μαγαζιού στο Μικρολίμανο

-Η υπόθεση εκβίασης σε βάρος του πρώην υπουργού και δικηγόρου, Δημήτρη Τσοβόλα, ενώ είναι ενδεχόμενο να διερευνηθεί ο ρόλος δικηγόρων οι οποίοι είχανε επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της μαφίας

Με αφορμή τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος, μια από τις δραστηριότητες του οποίου ήταν και να προετοιμάζει…μάρτυρε σε ποινικές υποθέσεις, πολλές φορές για να ανασκευάσουν μαρτυρίες τους, προφανώς με ανταλλάγματα από τους ενδιαφερόμενους η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με εγκύκλιο της προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών όλης της χώρας παραγγέλει:

-Οι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν ή να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο να παραμένουν σε αυτές μόνο όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές.

Σε διαφορετική περίπτωση και συγκεκριμένα, όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα ημερών, η κ. Δημητρίου ζητά να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται.

Η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αφορά πρωτίστως τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου διαμένουν κατά καιρούς και για μεγάλο χρονικό διάστημα εκατοντάδες κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων σκληροί κακοποιοί και βαρυποινίτες με αποτέλεσμα, όπως η ίδια η Εισαγγελέας σημειώνει στην εγκύκλιό της, «να επιτείνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού το οποίο είναι γνωστό ότι μας εκθέτει τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Loading