Στο Υπερταμείο ακόμη και το «Γεννημάτας»

Όλο και χειρότερα τα όσα έρχονται στο φως σχετικά με τις παραχωρήσεις του Ελληνικού Δημοσίου προς το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.).

propoli

Μετα τους αρχαιολογικούς χώρους για ξεπούλημα δόθηκε ακόμηα και νοσοκομείο του ΕΣΥ!

Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσιων Νοσοκομειων (ΠΟΕΔΗΝ), πρόκειται για το κτίριο όπου στεγάζεται το νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ αναρωτιέται πως, μετά τους αρχαιολογικούς χώρους, η κυβέρνηση παραχωρεί στο Υπερταμείο και δημόσια νοσοκομεία:

«Το 6.152 ακίνητο, από τα 10.119 συνολικά που παραχωρήθηκαν με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2317 19 Ιουνίου 2018, είναι το δημόσιο νοσοκομείο ‘Γεννηματάς Θεσσαλονίκης’. Φέρει Κωδικό Αριθμό Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190442650001-0-0” καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την έρευνα, καθώς από ό,τι εκτιμουν υπάρχουν και άλλα νοσοκομεία που έχουν παραχωρηθεί! “Τι σημαίνει αυτό; Ξεπουλιέται η Δημόσια Υγεία;”, αναρωτιούνται.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι δυναμικότητας 273 κλινών και παρέχει υπηρεσίες σε χιλιάδες ασθενείς. Εξυπηρετεί, σε μηνιαία βάση 5.000 επείγοντα περιστατικά και 3.000 τακτικά, ενώ διαθέτει και 7 θέσεις εντατικής θεραπείας.

Λειτουργεί από κοινού με το “Άγιος Δημήτριος”, το οποίο έχει δυναμικότητα 151 κλινών και 7 θέσεις εντατικής θεραπείας.

Διαβάστε σχετικά: Ξεπουλιούνται στο υπερταμείο πλατείες και δημόσια κτίρια

Loading