Κακοκαιρίας συνέχεια, παραμένει ο «Ξενοφών»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα, με τον «Ξενοφώντα» να παραμένει και να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.

propoli

Τα πλοία συνεχίζουν να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, οι άνεμοι φτάνουν μέχρι και τα 10 μποφόρ, οι βροχοπτώσεις επηρεάζουν περιοχές κυρίως στα νότια ενώ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τα σχολεία θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά.

Όλα τα προαναφερθέντα φαινόμενα μάλιστα παρατηρούνται εν αναμονή του μεσογειακού κυκλώνα, ενός σπάνιου φαινομένου, που πρόκειται να μας επηρεάσει τις επόμενες μέρες όπως τονίζουν και οι ειδικοί.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Γλύφα Φθιώτιδας-Αγιόκαμπος, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα- Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη,Κέρκυρα-Λευκίμμη. Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή- Λιμένας Θάσου.

Κλειστά σχολεία

Εκτός από πολλά λιμάνια της χώρας, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στη νησιωτική.

Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, Παύλου Κολοκοτσά κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία όλου του νησιού.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σαρωνικού.

Περισσότερες από 350 κλήσεις

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα με την κακοκαιρία, είναι ότι η Πυροσβεστική έχει δεχθεί, από χθες το πρωί έως αυτή την ώρα, περισσότερες από 350 κλήσεις, από την περιοχή της Αττικής, για πτώσεις δένδρων ή απομακρύνσεις διαφόρων αντικειμένων, λόγω των δυνατών ανέμων στο λεκανοπέδιο.

 

 

Loading