Σύλληψη άνδρα για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου συνελήφθη ένας άνδρας στη βόρεια Ελλάδα, μετά από τη συνεργασία και του Οργανισμού National Child Exploitation Coordination Center.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού National Child Exploitation Coordination Center με έδρα τον Καναδά, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στη χώρα μας χρήστης του διαδικτύου, που κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Αποκάλυψη μετά από έρευνα

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση καταχωρημένη στον χώρο εργασίας ενός άνδρα σε περιοχή της βορείου Ελλάδος.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του

Στις 9 Οκτωβρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διενήργησε έρευνα στον χώρο εργασίας και στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, σκληρός δίσκος, ο οποίος εξήχθη από σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο συσκευές smartphone και δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (USB).

Στη διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του άνδρα στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού.

Ο άνδρας συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Δείτε επίσης: Ενταφιάζονται στην Κλεισούρα 573 ήρωες του Έπους του 1940

Loading