Τι θα ζητήσει ο πρόεδρος του ΕΕΘ από τον πρωθυπουργό

Να στηριχθούν οι εκατοντάδες επαγγελματίες, που έχουν πληγεί από τις εργασίες του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αρχής γενομένης από το 2006-2007, οπότε ξεκίνησαν οι εργασίες και μέχρι σήμερα, θα ζητήσει εκ νέου απο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, με την ευκαιρία της 84ης Διεθνούς Έκθεσης (ΔΕΘ).

Όπως είπε, περισσότεροι από 1000 επαγγελματίες και καταστηματάρχες, εκ των οποίων το 40%-50% έχουν ήδη βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, έχουν πληγεί από τα έργα του Μετρό, τόσο στις περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης όπου υπάρχουν εργοτάξια, όσο και στη Δελφών. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τηρηθεί το πρωτόκολλο για την ανακούφιση των επαγγελματιών αυτών, που είχε συμφωνηθεί επί υπουργίας (Υποδομών), Γιάννη Μαγκριώτη, το οποίο προέβλεπε -μεταξύ άλλων- μειώσεις σε δημοτικά τέλη και φόρους, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε. Το θέμα της στήριξης των επαγγελματιών που επλήγησαν από το Μετρό θα συζητηθεί και στη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης της διοικητικής επιτροπής του ΕΕΘ, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και σχετικές αποφάσεις.

propoli

Ερωτηθείς σχετικά με τις αρχαιότητες που βρέθηκαν στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, ο κ.Ζορπίδης επανέλαβε τη θέση του υπέρ της προσωρινής απόσπασης και επανατοποθέτησής τους. “Δυστυχώς, η κατάσταση με τη Βενιζέλου έχει μείνει στάσιμη. Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι με αυτά τα δεδομένα δεν θα δούμε ολοκληρωμένο σταθμό εκεί πριν από το 2025” είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη νέα κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΕΕΘ σημείωσε: “Δηλώνουμε παρόντες για τη νέα κυβέρνηση και τους νέους δημάρχους. Το μήνυμά μας προς την κυβέρνηση είναι να είναι φιλικά διακείμενη και προς τους επαγγελματίες, όχι μόνο προς τους δημόσιους υπαλλήλους, να έχουν τη δυνατότητα να κοιτάξουν τις επιχειρήσεις πιο καλά, όχι σαν κλέφτες. Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξουν πολλά και με βάση τα πρώτα της βήματα, η νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι πάει καλά”.

Ο κ.Ζορπίδης σημείωσε ότι θα τεθεί στον πρωθυπουργό και το αιτημα της μείωσης του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα των επιχειρήσεων -όπως ήδη έγινε για τα φυσικά πρόσωπα- ενώ θα συζητηθεί και ο νόμος για τα  επιμελητήρια. Επανέλαβε δε το αίτημά του για ελάφρυνση των διάφορων υποχρεώσεων με τις οποίες επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις, όπως των φορολογικών.

Οι πέντε εκδηλώσεις του ΕΕΘ στην 84η ΔΕΘ

Στο μεταξύ, με πέντε εκδηλώσεις συμμετέχει στη φετινή ΔΕΘ το ΕΕΘ, το οποίο θα φιλοξενήσει σε ενιαίο χώρο (Περίπτερο 8) 36 επιχειρήσεις-μέλη του.  “Με τον τρόπο αυτό το Ε.Ε.Θ. προσφέρει στα μέλη του πολύ καλύτερους, πιο συμφέροντες και οικονομικότερους όρους προβολής, αφού παρουσιάζονται στον ίδιο χώρο, που είναι μάλιστα εύκολα προσβάσιμος για το κοινό της Έκθεσης. Οι εκθέτες αυτοί θα δαπανούσαν πολύ περισσότερα χρήματα εάν συμμετείχαν μεμονωμένα στην ΔΕΘ” υπογράμμισε ο κ.Ζορπίδης.

Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις του επιμελητηρίου στη ΔΕΘ είναι:

*Το ετήσιο δείπνο προς τιμήν της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και του επιμελητηριακού κόσμου, το βράδυ της Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων. Το δείπνο θα παρατεθεί στους κήπους του Κυβερνείου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της, Παναγιώτης Πικραμένος, ενώ θα παραστεί και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αλλά και άλλα μέλη της.

*Το Οικονομικό Φόρουμ, με ομιλητές τους: Άδωνι Γεωργιάδη (υπουργός Ανάπτυξης), Σωκράτη Φάμελλο (βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης), Πέτρο Δούκα (πρόεδρο Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου) και Άννα Διαμαντοπούλου (πρώην υπουργό). Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικ. Γερμανός» (Αίθουσα Β) της Δ.Ε.Θ., τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

*Εκπαιδευτικό σεμινάριο για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, με τίτλο “Αξιοποιήστε το Digital Marketing για να προσεγγίσετε επαγγελματικά τη γενιά των Millennials”. Το σεμινάριο διοργανώνει η Επιτροπή Τραπεζικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων του ΕΕΘ, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Β, του «Νικ. Γερμανός».

*Εκδήλωση με τίτλο “Θεσσαλονίκη- Τουρισμός, η επόμενη μέρα”, από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του ΕΕΘ. Έχει προσκληθεί ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στο «Νικ. Γερμανός».

*Εκδήλωση με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Επιμελητήρια. Στενές σχέσεις συνεργασίας. Ο συντονισμός των Open Malls”, με ομιλητή στελέχη του ΕΕΘ και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, 6.30 μ.μ. στο «Νικ. Γερμανός», Αίθουσα Β.

*Εκδήλωση με θέμα “Taste the Meat”. Εκδήλωση του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 6.30 μ.μ., στο χώρο μπροστά από το Περίπτερο 8.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading