Το έριξαν στην άγνοια και στην εφηβεία οι δράστες

Επικαλούμενοι την άγνοια για το πρόσωπο το οποίο χτυπούσαν, αλλά και το νεαρό της ηλικίας τους προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

propoli

Οι τρεις κατηγορούμενοι (δύο 20χρονοι και ένας 36χρονος) δήλωσαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, πως μετανιώνουν για την πράξη τους, ενώ ο 36χρονος ομογενής τόνισε ότι δεν γνώριζε καν ποιον χτυπούσε!

Ο πρώτος εκ των δύο 20χρονων υπογράμμισε πως έκανε λάθος τονίζοντας πως «είμαι Πόντιος και κατέβηκα να τιμήσω τη μνήμη των Ποντίων. Είδα κόσμο να αποδοκιμάζει ένα πρόσωπο και πλησίασα να δω ποιο ήταν αυτό. Παρασύρθηκα από ανοησία και λόγω της μετεφηβικής μου ηλικίας». Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως είναι γνώστης πολεμικών τεχνών και ζήτησε συγνώμη από το δήμαρχο προσωπικά και τον πατέρα του (είναι ιερέας) που κατέθεσε προηγουμένως στο δικαστήριο.

Ο δεύτερος 20χρονος επικαλέστηκε επίσης το νεαρό της ηλικίας του για να δικαιολογήσει τις πράξεις του τονίζοντας ότι παρασύρθηκε από το πλήθος, ενώ ομολόγησε πως χτύπησε το τζάμι με τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου του δημάρχου.

“Δεν γνώριζα ποιον χτυπούσα!”

Τέλος ο 36χρονος σημείωσε ότι δεν γνώριζε το πρόσωπο εναντίον του οποίου επιτέθηκε. «Δεν γνώριζα ποιος ήταν. Έκανα ένα μεγάλο λάθος και ζητώ συγνώμη. Παρασύρθηκα από το πλήθος. Είχα ακούσει ότι ο δήμαρχος άφησε τους γκέι να κάνουν παρέλαση» τόνισε χαρακτηριστικά πως την ώρα της επίθεσης ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών.

Loading