INTIME

Το βίντεο της επίθεσης του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ (vd)

Το βίντεο της επίθεσης που πραγματοποίησαν χθες στο Συμβούλιο Επικρατείας ανάρτησαν τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

propoli

Μάλιστα τα μέλη της συλλογικότητας μαζί με το βίντεο ανάρτησαν και μια μακροσκελή ανακοίνωση μέσω της οποίας εξηγούν τα αίτια της δράσης τους.

Θυμίζουμε ότι χθες το απόγευμα μέλη του «Ρουβίκωνα» της «Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας» και της «Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης» έφτασαν στην είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου προκάλεσαν υλικές ζημιές περιορισμένης έκτασης, ενώ πέταξαν και μαύρες μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου.

Η ανακοίνωση της συλλογικότητας

«Για τους γέρους και τις γριές μας σήμερα, για εμάς αύριο…» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων πως «ξέρουμε τι θα μας πουν: Θα μας πουν ότι λαϊκίζουμε. Θα μας πουν ότι ψάχνουμε εύκολη συγκίνηση. Θα μας πουν ότι εκμεταλλευόμαστε τη δυστυχία. Ότι υπονομεύουμε την εθνική προσπάθεια να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Ότι υπονομομεύουμε τη δικαιοσύνη που πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της. Ότι δεν έχουμε λύσεις. Και βέβαια θα μας πουν ότι εκφράζουμε την ανομία».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Εμείς δράσαμε για τους γέρους και τις γριές. Τους δικούς μας γέρους και γριές σήμερα, τους εαυτούς μας αύριο. Αυτών η γνώμη μας νοιάζει, των σημερινών και αυριανών γερασμένων αλόγων της τάξης μας. Τη γνώμη της άλλης πλευράς την ξέρουμε πριν κάνουμε το οτιδήποτε…και δεν μας πολυενδιαφέρει».

Loading