Το πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά το 2019

Στο 1ο Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά υποδέχτηκαν το 2019, ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης και ο αναπληρωτής υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.

propoli

Τους δύο υπουργούς συνόδευε η ηγεσία του λιμενικού σώματος. Ο κ. Κουβέλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του 1ου Τμήματος και ευχήθηκε υγεία και ευτυχία στα στελέχη του Λιμενικού που έκαναν βάρδια στο Τμήμα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατέπλευσε στον Πειραιά το «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ», πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι για το 2019. Οι κ.κ. Κουβέλης και Σαντορινιός, συνοδευόμενοι από τη φυσική ηγεσία λιμενικού, ανέβηκαν στο πλοίο και αντάλλαξαν ευχές με τον πλοίαρχο, το πλήρωμα και τους επιβάτες.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλες και όλους· το 2019 να είναι ευτυχές, δημιουργικό, γεμάτο προκοπή για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, για όλους τους πολίτες της Ελλάδας. Εύχομαι στους ναυτικούς μας άνδρες και γυναίκες να έχουν καλές θάλασσες και να φροντίζουν πάντοτε αυτό που έχουν αποφασίσει να υπηρετούν, την ελληνική ναυσιπλοΐα, την ελληνική ναυτοσύνη. Τους εύχομαι να είναι γεροί και δυνατοί. Εύχομαι σε όλους τους νησιώτες κάθε καλό, τους εύχομαι προκοπή, τους εύχομαι να μετέχουν σε αυτό που χαράσσεται στη νέα περίοδο της πατρίδας μας, στην ανάπτυξη, στην ομόνοια, στη συνεννόηση, στην προκοπή. Χρόνια Πολλά σε όλους, ευτυχισμένο το 2019».

Ο κ. Σαντορινιός ευχήθηκε «υγεία και πρόοδο σε όλους τους Έλληνες ναυτικούς, καλά ταξίδια και καλή επιστροφή στην πατρίδα». Ο κ. Σαντορινιός δήλωσε: «Στόχος μας είναι το 2019 να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, όχι μόνο τις πολιτικές που ξεκινήσαμε, αλλά κυρίως να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα για ένα μέλλον που θα χαράξουμε τη δική μας αυτόνομη πορεία, σε μια Ευρώπη με Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη».

Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί συνοδευόμενοι από τη φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος μετέβησαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του λιμανιού όπου χαιρέτησαν όλο το προσωπικό που είχε βάρδια και μίλησαν με πληρώματα έξι ελληνικών εμπορικών πλοίων, που εκείνη την ώρα έπλεαν στη νότια Σινική θάλασσα, στην Αραβική θάλασσα, στον Ατλαντικό ωκεανό, στον κόλπο του Άντεν, στον ανατολικό Ινδικό ωκεανό και στη θάλασσα της νότιας Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading