Το σημάδι του Γιώργου Σίμου

Η 2η αγωνιστική της αγωνιστικής περιόδου 2019/20 θα μείνει στα χρονικά ως αυτή στην οποία «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ο Γιώργος Σίμος. Ο νεαρός Έλληνας προπονητής που διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για μια σπουδαία καριέρα, έδωσε τα διαπιστευτήριά του στη νίκη 3-1 του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Κατά τα άλλα, η Ξάνθη και ο Βόλος έκαναν το «2 στα 2» επικρατώντας του Παναιτωλικού και του Άρη αντίστοιχα και η επανέναρξη του πρωταθλήματος (14/9) μετά τη διακοπή θα τους βρει στην κορυφή.

propoli

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΦΗ 1-3

Μια ομάδα «όνειρο» παρουσίασε στο ΟΑΚΑ ο Γιώργος Σίμος, με τον ΟΦΗ να θυμίζει έντονα τη χρυσή εποχή του αείμνηστου Γκέραρντ. Το τελικό σκορ μάλλον είναι τιμητικό για τον Παναθηναϊκό που είδε τον αρχηγό του, Δημήτρη Κουρμπέλη, να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις με απευθείας κόκκινη, κάτι που σημαίνει ότι χάνει τα ματς με Αρη και Ολυμπιακό. Δύο γκολ πέτυχε ο Μάνος  από ισάριθμες ασίστ του (σκόρερ του τρίτου γκολ) Τσιλιανίδη. Τρεις διαδοχικές νίκες έχει ο ΟΦΗ στην έδρα του Παναθηναϊκού (2014, Απρίλιος 2019, Αύγουστος 2019), από τις τέσσερις συνολικά με την αμέσως προηγούμενη να χρονολογείται το 1987.
Ως την πιο δύσκολη στιγμή από την ημέρα που ήλθε στον Παναθηναϊκό, χαρακτήρισε τη βαριά ήττα ο Γιώργος Δώνης. Οσο για τον μεγάλο νικητή της βραδιάς, ο Γιώργος Σίμος, ανέλυσε με μια κουβέντα τη φιλοσοφία του: «Δε νιώθουμε καμία πίεση, νιώθουμε τη χαρά του ποδοσφαίρου»

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ 1-2

Δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη με το ίδιο σκορ για τους Ακρίτες, που έδειξαν ότι η επικράτησή τους επί της ΑΕΚ στην πρεμιέρα, μόνο τυχαία δεν ήταν. Στο Αγρίνιο, μάλιστα, έκαναν και ανατροπή καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 71΄, αλλά έφεραν τα πάνω-κάτω μέσα σε έξι λεπτά και απέδρασαν με το «διπλό». Η Ξάνθη έχει χτίσει φοβερή παράδοση επί του Παναιτωλικού με 7 νίκες και 3 ισοπαλίες στα τελευταία ματς πρωταθλήματος, ενώ η ομάδα του Αγρινίου δεν κερδίζει ποτέ το πρώτο ματς στην έδρα του, εδώ και 7 χρόνια!  Φαίνεται πως ο νέος προπονητής, Κίκο Ραμίρεθ, κάνει πολύ καλή δουλειά, έστω κι αν παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είχε την τύχη με το μέρος της και στις δύο εκτός έδρας νίκες της.

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ-ΑΡΗΣ 1-0

Στην κορυφή της Super League θα βρίσκεται στην έναρξη του φθινοπώρου η νεοφώτιστη ομάδα του Βόλου, δικαιώνοντας όλους όσοι πριν το πρωτάθλημα μιλούσαν για τη δημιουργία ενός ισχυρού συνόλου. Οι παίκτες του Χουάν Φεράντο έκοψαν τη φόρα του Άρη που είχε ολοκληρώσει την περσινή σεζόν με τρεις νίκες στην περιφέρεια. Όμως, η πρωτεύουσα της Μαγνησίας είναι ιδιαίτερα… αφιλόξενη για τους «κίτρινους» που δεν έχουν νικήσει ποτέ τα τελευταία 47 χρόνια, σε επίπεδο Α΄  κατηγορίας, με αντιπάλους τον Ολυμπιακό, τη Νίκη και από εφέτος το Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο της πόλης.
«Πάμε βήμα-βήμα. Τώρα έχουμε 14 ημέρες μπροστά μας για να ετοιμάσουμε ένα όμορφο παιχνίδι για μας» είπε ο Φεράντο που βρίσκεται για τρίτο χρόνο στο τιμόνι της ομάδας. «Έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο γκολ» παραδέχτηκε ο τεχνικός του Άρη, Σάββας Παντελίδης

 

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading