Το Χαμόγελο του Παιδιού: Έχουν διπλασιαστεί παγκοσμίως τα θύματα εμπορίας ανθρώπων τα τελευταία χρόνια

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Έχουν διπλασιαστεί παγκοσμίως τα θύματα εμπορίας ανθρώπων τα τελευταία χρόνια

ροη

Το ποσοστό των ανθρώπων, που πέφτουν θύματα εμπορίας έχει διπλασιαστεί τα τελευταία
χρόνια, αγγίζοντας το 58% όλων των θυμάτων που αναγνωρίστηκαν ως θύματα, σύμφωνα
με την Παγκόσμια Έκθεση για την Εμπορία Ανθρώπων του Γραφείου του ΟΗΕ για τα
Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), αναφέρει το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε
ανακοίνωσή του, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Οργανισμού Ηνωμένων
Εθνών κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.

Παρά το γεγονός, ότι σε πολλές χώρες έχουν θεσπιστεί εθνικοί νόμοι για την εμπορία ανθρώπων, οι οποίοι είναι σύμφωνοι με το Πρωτόκολλο των Ηνωμένων Εθνών για την εμπορία ανθρώπων, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πέφτουν θύματα εμπορίας. Επιπλέον, σε πολλές χώρες, τα θύματα ενδέχεται να υποστούν ποινικές διώξεις, ενώ οι έμποροι παραμένουν ατιμώρητοι, επισημαίνει οργανισμός.

Μόνο το 2016 περισσότεροι από 1,2 εκατ. μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, εκ των οποίων 25% ήταν παιδιά, ενώ περισσότερα από 60.000 αυτών ταξίδεψαν χωρίς τη συνοδεία γονέα ή κάποιου άλλου ατόμου. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Missing Children Europe» (MCE) περισσότεροι από 30.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι εξαφανίστηκαν από το 2014 έως το 2017, ενώ τα στοιχεία καταδεικνύουν, ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις εξαφανίσεων δεν αντιμετωπίστηκαν με τον ίδιο τρόπο από τις αρχές σε σχέση με τα συνήθη περιστατικά εξαφανίσεων.

Η συντριπτική πλειονότητα τέτοιων περιστατικών δεν καταγγέλλονται με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί αναζήτησης και εντοπισμού τους, όπως είναι η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» και το Amber Alert Hellas που λειτουργεί ο Οργανισμός στην Ελλάδα σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Ο οργανισμός καλεί τον καθένα να λάβει μέρος στην Παγκόσμια Καμπάνια του ΟΗΕ κατά της Εμπορίας #EndHumanTrafficking

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading

Play