ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κανονικά τα δρομολόγια αύριο – Δεν ισχύουν οι στάσεις εργασίας

Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια αύριο και μεθαύριο Τετάρτη και Πέμπτη 11-12 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., παρά τις εξαγγελθείσες κινητοποίησεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

propoli

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι εξαγγελθείσες από την Π.Ο.Σ. στάσεις εργασίας δεν ισχύουν για αύριο, Τετάρτη 11/07.

Ως εκ τούτου, όλα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αύριο, Τετάρτη 11/07, και την Πέμπτη 12/07 θα εκτελούνται κανονικά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας πως η εταιρεία και η ΠΟΣ είχαν κόντρα σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά της, η ΠΟΣ σημειώνει ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν κανονικά στις υπόλοιπες σιδηροδρομικές εταιρείες, πλην της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ωστόσο όμως είναι ορατός ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθούν δρομολόγια σε προαστιακό και τρένα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγγειλε η ΠΟΣ σε ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΕΡΓΟΣΕ & ΓΑΙΑΟΣΕ: Τετάρτη 11, Παρασκευή 13, Δευτέρα 16 και Τετάρτη 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μεταξύ 5.00-8.00,13.00-16.00 και 21.00-00.00, ενώ την Παρασκευή 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣ

«Η διορισμένη από τους Ιταλούς διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε στο δικαστήριο αιτούμενη να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, έχοντας ως υπερασπιστική γραμμή το κοινό δελτίο Τύπου των Σωματείων ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί την ΠΕΜΠΤΗ 12/7/2018 ή την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7/2018, ενώ δόθηκε προσωρινή διαταγή που απαγόρευσε την απεργιακή κινητοποίηση μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως έχουν προκηρυχθεί για όλο το προσωπικό που υπηρετεί σε όλες τις εταιρείες ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, εξαιρουμένης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα συγκληθούν εκτάκτως τα αρμόδια όργανα.

Καλούμε την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, που λειτουργεί ως «μεσιτικό» γραφείο, να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των εργαζομένων, επιτρέποντας την υπογραφή της συμφωνημένης με τη Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ, Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Σημειώνεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε στη δικαιοσύνη, η οποία, εάν και δεν εξέδωσε οριστική απόφαση, προχώρησε σε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις, έως ότου αποφανθεί τελεσίδικα, πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Loading