“Τσουνάμι” αποφάσεων για τα αναδρομικά

Φουντώνει η προσπάθεια διεκδικήσεων των αναδρομικών από συνταξιούχους του δημοσίου τομέα.

propoli

Στα Πρωτοδικεία όλης της χώρας εκδικάζονται οι σχετικές προσφυγές, δικαιώνοντας  τους συνταξιούχους προσέφυγαν και ζητούσαν την αναδρομική καταβολή των Δώρων καθώς και την εφεξής και κατ’ έτος καταβολή τους.

Τα κατώτερα δικαστήρια της χώρας συμμορφώνονται, κατά το Σύνταγμα, με τις αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπ’ αριθ. 2287-2290/2015), με τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (υπ’ αριθ. 1-4/2018) και με πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (υπ’ αριθ. 1227/2018) και διατάσσουν την κυβέρνηση σε άμεση καταβολή -και μάλιστα με τόκο 6%– σε όλους τους συνταξιούχους των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Νέες αποφάσεις υπέρ των συνταξιούχων

Η Ένωση για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέες αποφάσεις που δικαίωσαν συνταξιούχους και ακολούθησαν της έκδοσης της υπ’αριθ. 3037/2018 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαίωνε έναν ακόμη συνταξιούχο.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, όπως έχει καταγγείλει το ΜΕΤΑ, σε ανακοίνωσή του, εμπαίζει τους απόμαχους της δουλειάς και με το μπλόκο που επιχειρεί να κάνει στις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους (αλλά και τους εργαζομένους για το 13ο, 14ο μισθό και τα επιδόματα), «ομολογεί ότι, ως αντιπολίτευση, υποστήριζε τα όσα αντίθετα από σήμερα πράττει για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, και πλέον δικαιώνει την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έλαβαν αυτά τα μέτρα και ψήφισαν τα μνημόνια».

Loading