Υπερπτήση τουρκικών F-16 πάνω από το Καστελόριζο

Νέα επίδειξη προκλητικότητας από την Τουρκία, καθώς νωρίτερα δύο τουρκικά F16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο.

propoli

Συγκεκριμένα δύο τουρκικά μαχητικά F-16, μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών, στις 8:43 πραγματοποίησαν, χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες πόδια, πάνω από το Κασστελόριζό και αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8:44.

Τα δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε ύψος 4.000 ποδών πάνω από τηn ακτιτική Μεγίστη και ένα λεπτό αργότερα βγήκαν από το FIR Αθηνών.

H υπερπτήση έγινε λίγα λεπτά από την αποχώρηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας από την Μεγίστη, όπου διανυκτέρευσε.

Η νέα πρόκληση έρχεται μετά τις δηλώσεις αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Ευ. Αποστολάκη, ο οποίος διεμήνυσε προς την Τουρκία: «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Αργότερα ανάλογο μήνυμα είχε στείλει και ο Πάνος Καμμένος, που βρισκόταν στην ακριτική περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, τονίζοντας ότι

«Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί» είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας».

Loading