INTIME

Ψυχρή εισβολή και κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Από τα ξημερώματα της Τρίτης, ανήμερα Χριστουγέννων, έχει εισέλθει στην χώρα και από βορρά προς νότο το ψυχρό μέτωπο, με την πτώση της θερμοκρασίας να γίνεται αισθητή.

propoli

Στις περισσότερες περιοχές της Βορείου Ελλάδος η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 μέχρι 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά τα θερμόμετρα δείχνουν και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι σε κάποιες περιοχές ο υδράργυρος έκανε… βουτιά 18 ολόκληρων βαθμών!

Το ψυχρό μέτωπο που άρχισε την επέλασή του τη νύχτα από το Βορρά αναμένεται στις 3 μετά το μεσημέρι να προσεγγίσει την Κρήτη, διανύοντας περίπου 600 χιλιόμετρα σε χρονικό διάστημα 12 ωρών, κινούμενο δηλαδή κατά μέσο όρο με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα.

Χιονόνερο την Τετάρτη

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Loading