«Ωκεανίς»: Πάνω από 250 χιλιοστά βροχής στα Χανιά

Στην Κρήτη εντοπίζονται το απόγευμα της Δευτέρας τα μεγαλύτερα προβλήματα που αφήνει στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Ωκεανίς».

propoli

Ισχυρές είναι οι βροχές και οι καταιγίδες στον νομό Χανίων, όπου πάνω από 250 χιλιοστά βροχής κατέγραψαν κάποιοι από τους τοπικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ νέες πλημμύρες και καταστροφές αναφέρονται συνεχώς.

Σε χάρτη του, το meteo.gr αποτύπωσε την κατανομή του ολικού υετού έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στην Ασή Γωνιά Χανίων καταγράφηκαν σχεδόν 240 χιλιοστά βροχής μέσα σε 14 ώρες, ενώ στον Σέμπρωνα Χανίων κατά το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν πάνω από 220 χιλιοστά.

Σε χάρτη φαίνονται οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 14:00 της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, παραμένει αγνοούμενος 61χρονος κτηνοτρόφος, το όχημα του οποίου βρέθηκε, κατέρρευσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη, ενώ προβλήματα παρατηρούνται και στην ηλεκτροδότηση.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα, κατά το τελευταίο 12ωρο (06:00-18.00) η πυροσβεστική σε όλη τη χώρα δέχθηκε 59 κλήσεις για κοπές δέντρων, 36 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων και 46 κλήσεις για άντληση υδάτων. Από αυτές οι 24 για κοπές δέντρων, οι τρεις για αφαίρεση αντικειμένων και οι 37 για αντλήσεις αφορούν στην περιφέρεια Κρήτης.

Τα ισχυρά φαινόμενα (βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά) στο νησί, όπου μετέβη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κι αναμένονται και μηχανικοί για να εξετάσουν τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, αναμένεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, να συνεχιστούν έως και το πρωί της Τρίτης.

Αντιθέτως, στην υπόλοιπη χώρα, όπου και σήμερα είναι προβληματικές οι μετακινήσεις σε στεριά και θάλασσα, θα εξασθενήσουν σταδιακά.

Loading